Ægir Witbier

Ekte «kvitøl» i beste belgiske tradisjon. Innslag av kveitemalt, korianderfrø og appelsinskal – samt ei heilt spesiell gjærstamme – gjev eit smaksrikt og fruktig brygg med karakteristisk, uklårt preg. Ølet er lyst og leskande og har lite bitterheit. Kan godt nytast åleine, men er også ein perfekt partnar for salatar, blåskjel, lyst kjøt og fisk. Prøv det òg til ost i staden for tørr kvitvin. Tilrådd serveringstemperatur 6-8°C.

Smaksnotat:

Skyet lys gyllen. Mild aroma med innslag av hvetemalt, korianderfrø, blomst og appelsinskall. Fruktig og smaksrik med lite bitterhet.

Alkohol:
4.7%
Volum:
0.33
Varetype:
Øl
Type:
Hveteøl
Land:
Norge
Råvarer:
Hvetemalt, byggmalt, havremalt, humle, gjær og vann
EPD nr:
4514014
Cuveco nr:
8002143
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Dagligvare

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.

Klikk her for mer informasjon

Produsentinformasjon:

Ægir Bryggeri

Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.