Ægir Ratatosk Double Ipa

Ein frekkas av eit øl med dobbel dose humle, rikt maltpreg, leskande bitterheit og fruktige smakstonar. Brygget er kalla opp etter ekornet Ratatosk, som pilte opp og ned langs livstreet Yggdrasil med skjemt og sladder frå rot til topp. Ei sterk forfrisking i seg sjøv og fint følgje til spekemat og grillmat. Tilrådd serveringstemperatur 6-8°C.

Smaksnotat:

Middels dyp gyllen. Tiltalende, aromatisk, rikt maltpreg, sitrus og humle. Fruktig med tydelig humlekarakter og balansert sødme fra malt

Alkohol:
9%
Volum:
0.33
Varetype:
Øl
Type:
IPA
Land:
Norge
EPD nr:
4625927
Cuveco nr:
5444502
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.

Klikk her for mer informasjon

Produsentinformasjon:

Ægir Bryggeri

Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.