Ægir Lyst Lager

Eit brygg i fullkomen balanse med elegant maltkarakter, avdempa søtleik og delikate tonar av ferskt brød. Lyst Lagerer ein frisk og leskande variant av den bayerske ølsortenMünchener Helles– eit vellukka og meir maltprega tysk mottrekk mot den tsjekkiske pilsen som flaut utover Europa på slutten av 1800-talet. Passar til fint vêr og stunder med sol i sinnet – og til grillmat og fiskerettar. Tilrådd serveringstemperatur 4-6°C.

Smaksnotat:

Strågul. Karakter av brød og korn, høy, appelsing, preg av humle. Middels fylde, bløt og maltdreven med avstemt humlebitterhet

Alkohol:
4.7%
Volum:
0.33
Varetype:
Øl
Type:
Lager
Land:
Norge
EPD nr:
4756433
Cuveco nr:
8002446
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Dagligvare

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.

Klikk her for mer informasjon

Produsentinformasjon:

Ægir Bryggeri

Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.