Ægir Anker Gose

Frisk og spennande variant av Gose, ein særprega ølsort med opphav i den tyske småbyen Goslar på 1500-talet. I samarbeid med legendariske Anchor Brewing frå San Francisco, har vi laga eit lett syrleg brygg med intens smaksrikdom og karakteristiske innslag av havsalt og koriander. Anker Gose har ei forfriskande tørr avrunding og er den perfekte partnar for lyst kjøt, feit fisk og saftige, smakfulle skaldyrrettar. Tilrådd serveringstemperatur 4-6°C.

Smaksnotat:

Lys gyllen, skyet. God intensistet med preg av havsalt og koriander. Tørr og frisk, smaksrik og lett syrlig med innslag av koriander og saltpreg.

Alkohol:
5.5%
Volum:
0.33
Varetype:
Øl
Type:
Gose
Land:
Norge
EPD nr:
4627998
Cuveco nr:
5474802
Vinmonopol nr.:
Til salg gjennom:
Vinmonopolet

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.

Klikk her for mer informasjon

Produsentinformasjon:

Ægir Bryggeri

Flåmsbrygga, 5742 Flåm

Ægir Bryggeri er et håndverksbryggeri som holder til mellom fjord og fjell i fagre Flåm. De brygger et mangfold av typeriktige ølsorter, utforsker stadig nye smaker og er opptatt av å lage godt øl til alle typer mat. Bryggeriet ble etablert i 2007 og har navn etter jotunen Ægir fra norrøn mytologi – i følge allfader Odin den beste ølbryggaren i verden. Siden starten med pub og bryggeri i ett, har etterspørselen etter Ægir-øl skutt i været i hele landet, samt i eksportmarkeder som Sverige, England og USA. I 2012 utvidet Ægir med et nytt produksjonsbryggeri (kapasitet på opptil to millionar liter i året) og de har også et lite brenneri der de lager edle dråper i små og smakfulle parti. Oppskriften de følgjer, er like fullt den samme som alltid; friskt fjellvann, gode råvarer og sikker sans for de små detaljene som hever smaken.